Panduan Asas TONEWOW

KADAR CAJ TONEWOW


Anda boleh topup dikedai seluruh Malaysia dengan menggunakan Reload Topup DiGi dengan 16-nombor pin. Untuk memasukkan tambah nilai anda, sila dail nombor ini:

*123*16-NOMBOR-PIN#

TOPUP RM5 / RM20 / RM100


Jika anda topup dikedai atau di online banking nilai diatas, ia akan menjadi KREDIT didalam handphone anda. Jika anda buat call atau melayari internet, anda akan dikenakan charge seperti diatas. Ia dipanggil Pay-Per-Use (Bayar seperti yang digunakan). Yang ini agak mahal dan menghabiskan kredit anda dengan cepat.

Jadi untuk mengelakkan kredit anda habis cepat, jika anda topup, pastikan anda tahu semua pakej yang ditawarkan didalam simkad ToneWoW ini dan anda ambil pakej yang bersesuaian dengan penggunaan anda. Barulah anda dapat menggunakan simkad ini dengan betul dan tidak membazir.

PAKEJ SIMKAD TONEWOW UNTUK PENJIMATAN ANDA


Simkad ToneWoW menawarkan pakej mengikut kesesuaian pelanggan. Anda boleh pilih samada anda mahu melanggan pakej Voice, Data dan Bulanan.

Panggilan Suara

RM0.32 / mins

SMS

RM0.15 / sms

MMS

RM0.25 / MMS

DATA

RM0.10/ 1MB

  • TERBARU
  • PAKEJ 30
  • PAKEJ 50
  • PAKEJ 30 VOICE
  • PAKEJ 50 DATA
  • PAKEJ 60
  • PAKEJ 30 KREDIT
TERBARU

Jika anda topup dikedai atau di online banking terus sebanyak RM10 sekali, AUTOMATIK anda akan mendapat Pakej 10. Pakej ini mengandungi:

  • 500 Mb data internet.
  • 20 minit masa berbual sesama ToneWoW/Digi.
  • 10 minit masa berbual kesemua rangkaian yang lain.
  • Tamat tempoh selama 10 hari.

PERINGATAN

KREDIT anda jadi kosong? Jangan pula bila lepas topup RM10, semak baki kosong, anda terkejut, memang dia kosong, kerana secara automatik dia terus tukar menjadi pakej yang anda langgan. Tapi handphone anda dah boleh buat call dan layari internet.

Pakej ini sangat penting kerana ia menyelamatkan kredit anda dimakan oleh caj semasa yang dipanggil PayPerUse. Jadi dengan topup RM10 anda akan dapat nilai penggunaan yang baik jika dibandingkan dengan simkad yang lain.

PAKEJ 30

Jika anda topup dikedai atau di online banking terus sebanyak RM30 sekali, AUTOMATIK anda akan mendapat Pakej 30. Pakej ini mengandungi:

  • 5G data internet
  • 100 minit masa berbual sesama ToneWoW/Digi
  • 30 minit masa berbual kesemua rangkaian yang lain
  • 20 SMS (10 sms sesama ToneWoW/Digi dan 10 sms lagi kesemua rangkaian yang lain)
  • Tamat tempoh selama 32 hari.

PERINGATAN

KREDIT anda jadi kosong? Jangan pula bila lepas topup RM30, check baki kosong, anda terkejut, memang dia kosong, kerana secara automatik dia terus tukar menjadi pakej. Tapi handphone anda dah boleh buat call, layari internet dan sms semua tu.

PAKEJ 50

Jika anda topup dikedai atau di online banking terus sebanyak RM50 sekali, AUTOMATIK anda akan mendapat Pakej 50. Pakej ini mengandungi:

  • 15G data internet
  • 150 masa berbual minit kesemua rangkaian
  • Pelan ini tiada SMS percuma yang diberikan, anda boleh guna Whatsapp sebagai alternative.
  • Tamat tempoh selama 50 hari

PERINGATAN

KREDIT anda jadi kosong? Jangan pula bila lepas topup RM50, check baki kosong, anda terkejut, kata simkad ToneWoW cekik darah makan kredit. Memang dia kosong, kerana secara automatik dia terus tukar menjadi pakej. Tapi handphone anda dah boleh buat call dan layari internet, kerana anda sudah ada 15G dari pakej ini.

PAKEJ 30 VOICE

Jika anda langgan pakej ini, anda akan perolehi:

  • 500 minit sesama ToneWoW/Digi
  • 50 minit kesemua rangkaian yang lain
  • Tamat tempoh 32 hari
  • Tiada data internet
  • Pakej ini dikhaskan untuk sesiapa yang nak guna simkad hanya untuk membuat panggilan sahaja, dan mereka tidak menggunakan internet

CARA UNTUK MELANGGAN PAKEJ

Kredit anda perlu ada lebih daripada RM30. Jadi kalau kredit handphone anda tak cukup lagi nilai tersebut, anda kena topup dahulu. Tapi ingat bila anda topup, jangan topup terus RM30 atau RM50, nanti dia AUTOMATIK terus tukar kepada Pelan 30 atau Pelan 50, kredit anda tidak akan bertambah dan anda tidak boleh membuat langganan pakej kerana masih tidak cukup kredit.

Jadi saya cadangkan anda topup RM20 sebanyak 2 kali, maka kredit anda akan jadi RM40 (Nanti selepas melanggan kredit ada lagi baki RM10).Selepas kredit dah mencukupi, barulah anda langgan pakej ini.

  • Dail *128#
  • Pilih TONE WOW Plan
  • Pilih Internet, Voice dan SMS Plan
  • Pilih TWV30
  • Pilih Subscribe
PAKEJ 50 DATA

Jika anda langgan pakej ini, anda akan perolehi:

  • 20 GB Data Internet
  • Tamat tempoh 32 hari
  • Tiada masa berbual (Voice)
  • Pakej ini dikhaskan untuk sesiapa yang nak suka ber internet sahaja

CARA UNTUK MELANGGAN PAKEJ

Kredit anda perlu ada lebih daripada RM50. Jadi kalau kredit handphone anda tak cukup lagi nilai tersebut, anda kena topup dahulu. Tapi ingat bila anda topup, jangan topup terus RM30 atau RM50, nanti dia AUTOMATIK terus tukar kepada Pelan 30 atau Pelan 50, kredit anda tidak akan bertambah. Nanti anda tak boleh langgan TWI50 kerana masih tak cukup kredit.

Jadi saya cadangkan anda topup RM20 sebanyak 3 kali, maka kredit anda akan jadi RM60 (Nanti selepas melanggan, kredit anda masih ada lagi baki sebanyak RM10). Atau anda topup RM100, nanti selepas melanggan, kredit anda masih ada lagi baki sebanyak RM50. Selepas kredit dah mencukupi, barulah anda langgan pelan ini.

  • Dail *128#
  • Pilih TONE WOW Plan
  • Pilih Internet, Voice dan SMS Plan
  • Pilih TWSD50
  • Pilih Subscribe
PAKEJ 60

Jika anda langgan pakej ini, anda akan perolehi:

  • 15 GB Data Internet
  • 150 minit masa berbual sesama Tonewow / Digi
  • 60 minit masa berbual kesemua rangkaian lain
  • Tamat tempoh 32 hari
  • Pakej ini dikhaskan untuk sesiapa yang nak suka berinternet dan sering buat call

CARA UNTUK MELANGGAN PAKEJ

Kredit anda perlu ada lebih daripada RM60. Jadi kalau kredit handphone anda tak cukup lagi nilai tersebut, anda kena topup dahulu. Kat kedai mana ada jual topup RM60 sekali. Jadi ingat bila anda topup, jangan topup terus RM30 atau RM50, nanti dia AUTOMATIK terus tukar kepada Pelan 30 atau Pelan 50, kredit anda tidak akan bertambah. Nanti anda tak boleh langgan TWS60 kerana masih tak cukup kredit.

Jadi saya cadangkan anda topup RM20 sebanyak 3 kali, maka kredit anda akan jadi RM60. Atau anda topup RM100, nanti selepas melanggan, kredit anda masih lagi ada baki sebanyak RM40. Selepas kredit dah mencukupi, barulah anda langgan pelan ini.

  • Dail *128#
  • Pilih TONE WOW Plan
  • Pilih Internet, Voice dan SMS Plan
  • Pilih TWS60
  • Pilih Subscribe
PAKEJ 30 KREDIT

Jika anda langgan pakej ini, anda akan perolehi:

  • 5 GB Data Internet
  • 100 minit masa berbual sesama Tonewow / Digi
  • 30 minit masa berbual kesemua rangkaian lain
  • 20 SMS (10 sms sesama ToneWoW/Digi dan 10 sms lagi kesemua rangkaian yang lain)
  • Tamat tempoh 32 hari

CARA UNTUK MELANGGAN PAKEJ

Pakej ini dikhaskan untuk yang dah ada kredit lebih daripada RM30 dalam handphone mereka. Kalau topup kat kedai RM30, kan terus dapat Pakej 30 secara AUTOMATIK. pakej dia sama saja. Tapi kalau dah kredit ada dalam handphone banyak, lebih daripada RM30 lah katakan, handphone pulak dah tak boleh layari intenet kerana habis data, jadi buat apa kita nak topup lagi, kita langgan sahaja Pakej 30 Kredit ini menggunakan kredit yang ada.

  • Dail *128#
  • Pilih TONE WOW Plan
  • Pilih Internet, Voice dan SMS Plan
  • Pilih TWS30
  • Pilih Subscribe

SHORTCODE


Simkad ToneWoW menawarkan pakej mengikut kesesuaian pelanggan. Anda boleh pilih samada anda mahu melanggan pakej Voice, Data dan Bulanan.

Check Kredit (Kod Dail)

*126#

Check Baki Data (Kod Dail)

*128*1*3#

APLIKASI TONEWOW


Anda boleh menggunakan aplikasi Tonewow di peranti mudah alih anda dengan mudah. Anda boleh semak dan muat turun di Google PlayStore atau AppleStore.

Muat turun aplikasi Tonewow di Store mudah alih anda.

Klik di Aplikasi myWOW anda

Masukkan IC anda (tanpa sengkang atau dash)

Masukkan kata laluan dan nombor IC anda

Ia akan keluar seperti ini, dan anda kena slide kebawah.

Ia akan keluar seperti ini, dan anda klik di Usage.

Dibahagian ini semua ada ditunjukkan, daripada no.phone, baki kredit, baki data internet, baki Voice call dan tarikh tamat tempoh.

Penerangan Percuma

Anda berminat tetapi anda tidak tahu bagaimana untuk menjana pendapatan dari simkad hebat ini? Jangan risau, saya akan ajar anda dari zero to hero bagaimana ada boleh mendapat income pasif setiap bulan.